Борислав Александров ще поддаде оставка като председател на съдийската комисия на заседанието на изпълнителния съвет на БФС във вторник, предаде БГНЕС.

Като мотиви Александров посочи медийните публикации, продължаващите съдийски грешки след неговото отстраняване, както и поканите към чужди съдии, които връщат българското съдийство години назад.

„При тази ситуация, трябва да съм много вироглав, за да продължа да стоя на вниманието на обществото“, каза Александров. Той заяви, че не иска да става национален герой по този начин. Днес той даде показания днес в Софийска градска прокуратура заради сигнал за корупция, подаден от Христо Ристосков. Борислав Александров обяви, че е много разочарован от много хора, както и че няма от какво да се страхува, защото знаел какво е правил. Според него, причината за разпита днес е желанието на прокурорите да получат информация и от другата засегната страна. Попитан дали е посредничел при купуването на мачовете, Александров каза: „Не съм се занимавал никога с такива глупости“. Според него изявленията на Ристосков са противоречиви. Първоначално той казал, че е сезирал за случая УЕФА, но след това се отрекъл от думите си. Скандалният запис не го е виждал никой, а някои само са го слушали.

Александров уточни, че е разбрал от медиите какво се говори за него. Той посочи, че има ясна процедура за преминаването на един съдия от една група в друга и в България няма човек, който да определя този процес. Той пък зависел от представянето на реферите.