Бойко Борисов се включи с коментар по най-актуалните спортни теми в шоуто „Пред банята” по TV7. Премиерът се изказа ласкаво за националния селекционер Любослав Пенев. Според него Пенев е рядко интелигентен мъж, който много добре разбира и познава футбола. „От всички хора, които познавам, аз не съм виждал такъв педант, толкова отдаден на детайла човек като Любо Пенев. Той е далеч над Матеус и всички други”, заяви Борисов.

По отношение на вътрешното първенство премиерът заяви, че ако трябва да отговори като запалянко и действащ футболист, в „А” група не трябва да участват повече от 10 отбора. По този начин ще има по-голям брой интересни мачове, посетени от повече публика.

Помолен да коментира скандалите, свързани с черно тото в Италия и подобни практики у нас, Борисов отговори, че много трудно може да се направи паралел заради разликата в мащабите. Той обясни, че в другите държави зрителската маса е много голяма и оборотите, които се генерират там, са много по-лесни за проследяване. „Тук имам няколко неща, които знам, че правят колегите и мисля, че ще стигнат до резултат. Важното е доказателствата да са безспорни”, уточни Бойко Борисов.

Премиерът посочи Испания като фаворит на предстоящото Евро 2012 в Полша и Украйна. „За мен Испания е фаворит, но на европейски винаги може да има изненади”, заяви Борисов. Министър-председателят добави, че Германия също никога не трябва да се отписва, а тимът на Португалия може да победи всеки, ако играта му върви. Бойко Борисов даде прогнози за два от двубоите в началото на шампионата. Според него Испания ще победи Италия, а Португалия ще се наложи в дербито срещу Бундестима. Борисов обеща! на водещия Борис Касабов, че ще се включва с коментари за срещите от Евро 2012.

Борисов коментира и собствените си изяви на футболния терен. Той сподели, че във „В” група, където той защитава цветовете на Витоша Бистрица, има страхотни млади футболисти, които спокойно могат да играят и в най-силните отбори в елита.  „Аматьорският спорт е нещо много хубаво”, заключи министър-председателят.

Извън футбола Бойко Борисов коментира ситуацията около националния отбор по волейбол. За пореден път той бе категоричен, че не желае да се меси повече в спора между треньора Радостин Стойчев и федерацията. „Ангажимента на държавата сме го изпълнили прекрасно. Ако имат акъл, нека да го използват. Имаме отбор, имаме, треньор, имаме зала, платихме, за да организираме квалификацията в България”, бяха думите на премиера.