Отборът на Нова ТВ спечели с 5:2 срещу състава на MTG в благотворителния "Мач на звездите", част от инициативата "United for peace" на компанията собственик на медията.

Премиерът Бойко Борисов игра за сборния български отбор като отбеляза два гола, а в началото на срещата пропусна и дузпа.

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков пък заби първото попадение за тима, селектиран от Нова ТВ.

"Участвам, защото това е една благородна инициатива, която е традиционна от много години. А щом има нуждаещи се деца, сме длъжни да помогнем“, заяви преди срещата министър-председателят Борисов.

Първият гол за българския тим реализира Христо Стоичков.

Премиерът Бойко Борисов пропусна дузпа, но малко по-късно се реабилитира, като направи голова асистенция за едно от двете попадения на Пламен Стойнов. В края на първото полувреме премиерът отново получи право да изпълни дузпа и този път бе точен.

Звездите от риалити-формата "Х фактор" - Рафи, Богомил, Ангел и Моисей и Sanny Alexa, пък се включиха със свои изпълнения по време на почивката на двубоя.

Тимът на MTG е предвождан от изпълнителния директор на шведската медийна група Ханс-Холгер Албрехт. Христо Стоичков, Любослав Пенев, Илиан Илиев, Яри Литманен, Вив Андерсън, Ян Аге Фьортофт играха в срещата, за да подкрепят благотворителната инициатива.