На 29-и септември, вторник, от 16:00 часа на националния стадион „Васил Левски” премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в благотворителен футболен мач в помощ на хората с бъбречна недостатъчност в България.

Срещата ще се състои между отбора на министър-председателя, в който ще се включат именити български футболисти от близкото минало като Йордан Лечков, Любослав Пенев, Даниел Боримиров и Красимир Балъков, както и отборът на изпълнителния директор на шведската медийна група MTG, част от която е Нова телевизия - Ханс-Холгер Албрехт.

Участие в състава на шведския отбор ще вземат световноизвестни звезди като Томас Равели, Стиг Тьофтинг, Джон Олдридж, Рони Уелън и Фреди Бобич.

Премиерът Бойко Борисов и Ханс-Холгер Албрехт ще бъдат капитани на двата отбора в благотворителния мач. Уговорката за футболната среща беше направена при предишната визита на медийния директор, когато Борисов беше кмет на София.

По време на играта ще бъдат събирани средства за закупуване на апаратура в помощ на хората, страдащи от бъбречна недостатъчност. Входът за срещата е свободен.