Правителството ще предостави терен на Българския футболен съюз за изграждане на национална футболна база. Това стана ясно по време на разговора между премиера Бойко Борисов и Франц Бекенбауер, вицепрезидент на Германския футболен съюз и президент на Байерн Мюнхен.

Теренът се намира в столичния квартал „Бояна” и ще се дари безвъзмездно на БФС. Средствата за изграждане на базата ще бъдат осигурени от нашия футболен съюз и от УЕФА.

По време на разговора беше обсъдено състоянието на спортните бази в страната ни и нивото на българския футбол.

По инициатива на БФС ще бъде премахната практиката да се плаща за охрана на стадионите по време на мачове на аматьорските клубове. Премиерът Борисов се ангажира и предсъстезателните прегледи за деца и юноши да не се заплащат.

Министър-председателят получи като подарък фланелка с автограф на немската футболна легенда. Франц Бекенбауер посети премиера Бойко Борисов заедно с генералния секретар на Германския футболен съюз Хорст Шмидт и съпругата на почетния председател на Германския футболен съюз Егидиус Браун - Мариане Браун.

На срещата присъстваха също министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.