Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви след днешния Изпълком, че бюджетът на централата се увеличава с всяка изминала година.

Четвъртият в света обоснова решението на Изпълкома финалът за Купата на България да се играе на „Георги Аспарухов”.

„Поради това, че и за двата отбора София е по-близо, ние се съобразихме с тяхното желание. Нормално е да искат да играят на Националния стадион „Васил Левски”, но той е зает, така че беше взето решение да се играе на Герена предишния ден”.

На въпрос, какво става с регистрацията на новата управа на Изпълкома, Михайлов заяви: „Всичко, което е искано в съда, е представено, към момента няма отказване на регистрацията”.

За евентуално връщане на Наско Сираков в Левски, бившият вратар коментира: „Не е обсъждан такъв вариант, защото аз не знам да има оферта”.

„Всяка година бюджетът ни е по-голям, въпреки кризата. Естествено, че с повече пари можем да направим повече неща. Те са достатъчни за нуждите на централата, но не се отказваме от привличане на нови средства, ние сме на абсолютна самоиздръжка и нямаме субсидия”, похвали се Михайлов.

За това, дали Ботев ще получи лиценз, босът заяви: „Към 31 май ще разберете, когато се дават лицензите, не е моя работа да разглеждам документите на Ботев. Колкото до таксите, които дължат, те са разсрочени и ще бъдат удържани от телевизионните права, така че няма проблем”. Михайлов разкри, че и през следващия сезон ще има Дублираща група.

Той даде и своето мнение преди вечното дерби между ЦСКА и Левски: „Най-големият мач в България, без да омаловажаван другите дербита. Дано се напълни стадиона, пожелавам успех и на двата отбора. Дано направят един красив мач и да се концентрират върху играта си, а не върху атаките помежду си. Полицията взима всякакви мерки, дано стане един футболен празник”.