Президентът в оставка на БФС Борислав Михайлов отказа да поеме вина за слабите резултати на националния отбор както напоследък, така и в миналото. По време на 14-годишното му управление на родния футбол, "лъвовете" така и не успяха да се класират на голямо първенство. 

"Нося отговорност пред хората, които са ме избрали. Това са над 600-те делегати, които четири пъти ме избират с над 90% мнозинство. Това за мен е една оценка." 

"Много неща се промениха към по-хубаво като работа на БФС. Когато се струпат много неща наведнъж, става така. Това, че резултатите са слаби, аз нямам никаква вина. Има си треньор, един президент и федерацията нямат вина. Просто идва един момент и на човек просто му писва."

"Тъжно ми е от резултата 0:6, но на последния мач с Англия аз половината играчи не ги познавам. Тая вина не я нося аз. Отказвам да я нося тази вина."

"Оставката ми не е поискана от публиката. Нищо не е поискано от публиката, то също е направено нарочно. Виковете "Боби Михайлов пе*ераст" не са за първи път. Това, че не съм обичан в България е защото в България никой не обича успелите. А аз съм доста успял човек", заяви Михайлов.