Бившите национали по футбол Веселин и Йордан Миневи ще са сред официалните лица, които тази събота ще открият втория турнир от веригата "Грабни купата". Поредният етап е в Пазарджик и участниците в него ще бъдат поздравени и приветствани още от кмета на града Тодор Попов, от златното момиче от олимпийския ансамбъл в Рио 2016 Ренета Камберова - отговаряща за спорта в общината и председател на сдружение "Пазарджик спортува", от футболната легенда Крум Кантарев - един от знаменитото поколение извело Хебър до елита, от Спас Иванов - председател на Областния съвет на БФС и др. Откриването е насрочено за събота в 10.30 ч. на ст. "Зона на здравето", където от 11 ч. ще се играят двубоите. През 2020 г. Пазарджик спечели титлата "Европейски град на спорта", но поради здравната криза инициативата бе продължена от ACES EUROPA и тази година.

Грабни купата в Пазарджик

източник: Тодор Шабански

Отборите от пазарджишка област и централна България ще се впуснат в здрава битка за двете места, които позволяват участие на финала в Албена през септември. Миналият уикенд щастливците от състоялия се в Стара Загора първи етап от веригата бяха съставите на Е-Динамикс и Спортинг, които с достигането си до последния мач в града на липите си осигуриха участие в големия международен заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на футболни тимове от 10 държави. Шампиони под Аязмото станаха играчите на Е-Динамикс спечелили финала трудно с дузпи след нулево равенство в редовното време.

След Пазарджик този уикенд, веригата от аматьорски турнири "Грабни купата" ще премине с регионални надпревари последователно през Сандански (15-16 май), Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена.