На 24 и 25 април стартира вторият етап - на полуфиналните зонални кръгове - от Каменица ФЕНкупа 2010 - първият у нас Шампионат по футбол за непрофесионалисти.

Същинската надпревара в Турнира ще започне от Благоевград - тази събота и неделя градът ще бъде домакин на първия полуфинален зонален кръг на едно от най-очакваните спортни събития през годината.

Официален старт на събитието ще бъде даден на 24 април, събота, в 12.00 ч, на стадиона на Югозападния университет. Полуфиналният кръг в Благоевград ще бъде открит от проф. Д-р Иван Мирчев - ректор на учебното заведение. Веднага след това ще започне и традиционният демонстрационен мач. Тази година той ще изправи в приятелска надпревара медиите от града срещу ветераните на местния отбор Пирин.

В надпреварата за регионален победител ще се включат общо 64 отбора, класирали се след силни квалификационни кръгове в Благоевград, Кюстендил и Перник.

Тази година осмото издание на Каменица ФЕНкупа 2010 предлага изцяло нови и провокиращи спортния дух емоции, които доближават феновете с още няколко крачки до Големия футбол. Партньорства с имена, емблематични за националния и световен спорт, нова игра, грандиозен формат на Финала са сред специалните изненади за почитателите на футбола от цялата страна.

Марката adidas, официален партньор на FIFA и UEFA, е част и от Каменица ФЕНкупа 2010. С екипи на престижната марка ще играят всички тимове в полуфиналните срещи от турнира. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата Национален шампион с пълна екипировка на марката: футболни обувки, кори, чорапи и професионални екипи от най високият клас на adidas - същите модели, с които играят техните любими играчи в големите европейски клубове.

Партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е и Българският олимпийски комитет. Каменица ФЕНкупа 2010 става част от календара събития на БОК, а партньорството официално приобщава към олимпийския дух и всички участници в Каменица ФЕНкупа 2010.

Сред новостите в осмото издание на Каменица ФЕНкупа 2010 е и нова игра "Играй с вратаря". Тя ще дава възможност на участниците да тестват футболните си умения, опитвайки се да вкарат гол на популярен професионален вратар от региона.

Традиционно всички участници в Каменица ФЕНкупа 2010 ще се забавляват и с емблематичната за Шампионата игра "Точен шут". Този от тях, доказал, че е с най-точен мерник, ще спечели 365 литра Каменица.

Каменица ФЕНкупа 2010 ще продължава да отличава и "Най-добър вратар", "Най-атрактивен играч" и "Най-спортсменски отбор".

Тази година във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 ще участват не само отборите - регионални победители, но и техните подгласници. Така на практика турнирът дава шанс на два пъти повече играчи да се класират за финалния етап и възможност да спечелят Голямата награда.

Гранд Финалът ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Заключителните мачове ще се играят в Стара Загора, в три поредни дни и в изцяло професионални условия - на безупречен терен, във вечерните часове, на пълно осветление, каквато е традицията на големите футболни първенства. Класиралите се за участие във Финала тимове ще играят в професионални екипи на adidas, които, в съчетание с логистичните детайли по провеждането му, са гаранция за върховно футболно изживяване за играчите.