Благомир Митрев е новият Директор на детско-юношеската школа на Берое. От днес той се завръща на поста, който заемаше през 2008 и 2009 г. Той поема поста от Стелиян Попчев, който остава като Административен директор в клуба.

Стелиян Попчев използва социалната мрежа, за да изкаже благодарност към треньорите в ДЮШ за ползотворната съвместна работа. “Горд съм с вас и се радвам, че направихме страхотен колектив, който постигна чудесни резултати. Пожелавам ви още много успехи с Берое. Ще ми липсвате!”, написа Попчев във Фейсбук.

През миналия сезон школата на Берое отбеляза успехи, които показват, че работата в нея е на прав път – старшата възраст спечели сребърни медали за Купата на БФС и се класира в Елитната юношеска група до 19 г. Децата на клуба стигнаха до полуфинал за Купата на БФС, а единствено “Берое” имаше три набора на четвъртфинал в турнира. Децата на тима, родени през 1998 г., спечелиха 27 мача от 27 възможни в първенството си с впечатляващата голова разлика от 188:4 и 81 спечелени точки и завършиха на четвърто място на турнира “Андрея Болонезе” в Италия където бяха наблюдавани от специалисти от Милан. Отборът за юноши младша възраст участва в изключително силен международен турнир в Сан Марино със състави като Щурм (Грац, Австрия), Нотингам Форест (Англия) и Витория (Сетубал), където е поканен и догодина, когато ще се включат отбори като Олимпик (Марсилия, Франция), Ювентус (Торино, Италия), Интер (Милано, Италия), Рома (Италия), Андерлехт (Белгия), Бенфика (Лисабон, Португалия) и Ботафого (Бразилия). В момента пък трима треньори на школата преминават обучение в Швейцария.

Благомир Митрев е роден на 28 май 1972 г. в Стара Загора. Като футболист играе в Берое и Нефтохимик като записва 300 мача и 30 гола в българската “А” футболна група. Получава сребърен медал с екипа на Нефтохимик през 1997 г., финалист е за Купата на страната през 2000 г., както и носител на Купата на ПФЛ през 1996 и 1997 г. Записва 6 мача в европейските клубни турнири, има 4 участия в мъжкия и 8 в младежкия национален отбор.

След приключването на състезателната си кариера през 2005 г. Митрев става помощник-треньор в Нафтекс (Бургас).

На 5 август 2008 година е назначен за Директор на Детско-юношеската школа на Берое, където остава до края на 2009 г. когато напуска школата, за да стане Изпълнителен директор на Нефтохимик (Бургас). За кратко е и старши треньор на отбора през 2011 г.

През лятото на тази година стана помощник треньор на Иван Вутов в Сантос (Уагадугу, Буркина Фасо).

От днес Митрев се завръща отново в Берое начело на школата на тима.