Бившият национал Благой Георгиев е една от знаковите фигури в родния футбол през новия век и бе сред звездите както на Славия, така и на националния отбор на България. Той е роден през 1981 година и направи солидна кариера извън граница, където игра в Алавес, Цървена звезда, Дуисбург, Терек (Грозни), Амкар (Перм), Рубин (Казан), както и Оренбург.

В Русия направи изключително добро име, но преди малко повече от две години реши да сложи край на своята футболна кариера и да обърне малко повече внимание на своето семейство. Той говори за личните футболни амбиции, националния отбор, както и настоящата ситуация.

Не може да не се припомни, че Георгиев е силно религиозен и вярата в Бог е нещо, което винаги е играло голяма роля в неговия живот до момента.

„В момента съм си у дома, заедно с моето семейство. Отделям време на тях, тъй като ясно осъзнавам, че през годините, когато съм бил по чужбина, не съм имал нужното време да бъда с най-близките си хора”, заяви той пред Novapress.bg.

„Като цяло положението с този вирус е много тежко. Говоря и с мои приятели по Русия, и с лекарите. Навсякъде по света я има заразата. Тук има много религиозни хора и мисля, че това има значение. Със сигурност вярата е най-голямото и съм на мнение, че Бог ни помага в тази битка. Без вяра няма как да стане”.

„По отношение църквата искам да благодаря на Бойко, че единствен той се застъпи. Всичко друго, което се изговори, е пълна глупост. Вярата ни е пазила в много тежки моменти през годините и ни е помагала. Единствената утеха в такива времена е в църквата. Ако погледнем назад в историята, и тогава също е било така. Единствено тя ни е помагала”.

Преди известно време българинът бе обявил, че има много сериозни проекти във футболно отношение, като школа и поемане на футболен отбор.

„Всичко около школата вече е готово и само тази извънредна ситуация ни пречи да я отворим. Имаме място, имаме концепция, имаме абсолютно всичко. Ще бъде в София. Само да мине тази зараза и ще я отворим и ще разберете повече. Дай Боже от моята школа да излязат новите големи звезди на българския футбол”.

„По този проект работят доста хора и като цяло мога да кажа, че всичко около него е на практика готово”.

„Имаме все още план да взимаме отбор с мои колеги. Това още е на преден план, но тази ситуация ни пречи и в това отношение”.

Благо бе намекнал 1-2 пъти преди време, че може да се завърне във футбола, а ние го питахме, дали това може да се случи в елита, тъй като там има футболисти като Мартин Камбуров, които още правят разликата.

„Да, виждам, че е наистина така. И един Жоро Илиев, който съвсем наскоро се отказа също трябва да се спомене. Има и други. Вижте, много трудно е един човек да се откаже от футбола. Аз го направих преди няколко години и в момента имам други планове пред себе си”.

„За удоволствие си играя доста често с приятели на малки вратички, така че не ми липсва да играя за удоволствие, но определено на 99% мисля, че съм приключил с професионалната си кариера”.

„Да ви кажа честно, не ми се връща много към темата със Стефанов. Аз нямам проблем с никого. И аз съм казвал, че Венци Стефанов е направил много за мен. Да, естествено, че бих седнал с него да изпием по едно кафе и да си поговорим. Нямам проблем с него, нито с който и да е друг”.

„За националите мога да кажа, че тези мачове трябва да се изкарат на мускули, тъй като тук дори не може да се говори за потенциал. Това е един бараж и после евентуално още един. Два мача са. Трябва момчетата да се раздадат за националния отбор, макар че това вече звучи клиширано. Не трябва да подведат хората, които залагат на тях, и трябва да са като един юмрук, заедно. Мисля, че имаме своите шансове”.