Актуалният собственик на ПФК Локомотив (София) Петър Касев за пореден път е излъгал служителите на клуба, които имат да получават стари свои заплати. 

Както е известно, всички служители прекратиха трудовите си договори през септември и получиха обещание, че ще получат заработеното до тази дата.

Но това не само, че не се случва, а от Инспекцията по труда започнали да звънят и на изпълнителния директор на клуба Ивайло Аспарухов като солидарно лице.

"Този човек Касев, не знам всъщност дали е човек, след като остави хората без пари за Коледа и Нова година, за пореден път забърква всички в своите схеми. Ясно е, че е измамник, лъжец и мошеник, ясно е, че няма намерение да прави нищо с клуба, но поне хората, които са работили, да си получат изработеното. Явно категории като срам и съвест са му чужди", заяви Аспарухов.

"Призовавам държавата да се намеси и да го потърси, за да стане ясно разполага ли със средства или всичко е измама. Опитвам се да намеря спонсори за клуба, но постоянните му лъжи пречат на всичко", допълни той.

Бившият директор на школата на "червено-черните" също е разтрогнал договора си, за да не бъде солидарен с Касев, и смята да си търси правата и сумите по канален ред.

"Няколко пъти говоря с него, постоянно ми обещава. 4 месеца лъже хора, 4 месеца само протака. Дори когато го потърся с предложение за среща с инвеститор, отначало е ентусиазиран и после го няма никакъв. Наистина мога да кажа, че едва ли има по-фалшив човек, който дори и да му направиш предложение, което е изгодно за него, да не се отзове, каза още Аспарухов, който в момента е съветник на четвъртодивизионния Торнадо Безден.

ПФК Локомотив (София) стартира първенството в Югозападната В група, но само след един мач за първенство и един за Купата, тимът прекрати участието си. В месеците след това Ивайло Аспарухов опита да рестартира клуба, като водеше преговори с бизнесмен, близък до политическа партия, но за момента всичко е стопирано. Но дори и да бъде възстановен, клубът ще трябва да продължи участието си от А областна група догодина./БТА