Бившият младежки национал на България Тодор Гочев реши да се откаже от футбола, въпреки че е само на 28 години. Защитникът вече започна нова работа - като надзирател в затвор.
 
До това лято левият бранител носеше екипа на Хебър Пазарджик, но напусна по взаимно съгласие. Скоро след това преминал курс към Министерството на правосъдието и вече е служител на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".
 
От няколко месеца Гочев е надзирател в затворническо общежитие в бургаското село Дебелт. То е открито със заповед на министъра на правосъдието от 7-и януари 2017-а година и е най-новото и най-модерно пенитенциарно заведение от закрит тип. Изграждането му е струвало над 5 млн. лева и разполага с параклис, библиотека, учебна зала, спортни площадки, фитнес на открито и мултифункционална зала за концерти, видеопрожекции и др. 
 
Тодор Гочев е минал през школите на Нафтекс (Бургас) и Левски, а след това играе в Монтана, ПФК Бургас, Нефтохимик, Ботев (Враца), Витоша (Бистрица), Черноморец (Бургас) и Хебър. Бил е юношески и младежки национал на България, карал е проби и в английския Куинс Парк Рейнджърс в юношеска възраст.