Бившият футболист и капитан от близкото минало на Черноморец Стефан Трайков казва сбогом на град Бургас. Любимецът на няколко поколения фенове се прибира да живее в родния си Свищов след 14 години в морския град. Сърцатият бранител на „акулите“ иска да се сбогува с бургаската футболна общественост по единствения достоен за него начин – чрез футбола. За целта той организира футболна среща, която официално ще сложи край на футболния му живот в Бургас.

Мачът ще се проведе тази събота от 10:00 часа на базата на Черноморец във бургаския квартал Ветрен. Срещу местния тим от Ветрен ще се изправи отбор от бивши съотборници и приятели на Стефан Трайков. Сред тях са Тодор Попов, Гергин Петров, Иван Пенев, Атанас Янков, Иван Дончев, Мирослав Косев, Ангел Стойков, Слави Костенски, Боби Панов, Траян Дянков и други.

По време на срещата Трайков символично ще предаде своята фланелка на сина си Стефан Трайков младши, който също е обещаващ футболен талант. 8-годишния малчуган тренира в школата на „акулите“ и има всички данни и амбиции да задмине баща си по успехи на терена.

Стефан Трайков идва в Бургас през 1999 година от Етър Велико Търново. В продължение на 14 години е пряко свързан с Черноморец, като има записани над 100 мача за „акулите“.

Бившият футболист на Черноморец иска да покани всички футболни хора в Бургас да го уважат в този последен за него мач в морския град.