Бившият футболист и мениджър на Астън Вила - Джон Грегъри, проведе открита тренировка с децата от школата на Локомотив (Русе). Той пристигна в дунавския град по покана на Драгош Фирцулеску, с когото се познават от съвместната им работа в индийския Ченайин Сити.

"За мен е чест да посрещна наставника си тук, в България, където избрах да създам семейство и да се развивам професионално. Джон Грегъри идва за първи път в страната и истински се вълнуваше за срещата с децата от школата ни. Няма човек, интересуващ се от футбол, който да не познава отличните му качества като играч, а също и като мениджър. Сигурен съм, че децата ще помнят дълго този ден", каза Драгош Фирцулеску. 

Той подари на Грегъри персонализиран екип на русенските "железничари" с номер 77. 

"Благодаря за любезното домакинство и поканата. Вярвам, че сред едно от тези деца е следващата световна футболна легенда. В очите им видях жажда за игра, за футбол. Отговорих на всеки техен въпрос. Насърчавам ги да спортуват активно, да са последователни и дисциплинирани, за да могат да гарантират успеха си", каза Джон Грегъри след края на тренировката.
 
През своята кариера на халф той е бил част от Брайтън, Куинс Парк Рейнджърс, Дарби Каунти. Като мениджър е работил в Портсмут, Дарби Каунти, Куинс Парк Рейнджърс, Макаби Ахи Назарет, ФК Кайрат, Ченайин и други. Има записани и 6 мача за националния отбор на Англия през 70-те години на миналия век.
 
Драгош Фирцулеску започва футболната си кариера в Румъния, а през последните години играе в България за Берое, Дунав (Русе), Славия и Добруджа. Фирцулеску е помощник-треньор на третодивизионния Локомотив (Русе) и треньор на родените през 2012 и 2013 година в детско-юношеската школа към клуба.