Бившият голмайстор на ЦСКА Генади Симеонов спечели съдебен спор с фирма за бързи кредити, завела дело срещу него заради използван, но невърнат кредит, съобщава в. Конкурент.

Претенциите към Генади Симеонов са за използвана карта за бързи кредити в размер на 800 лева, които екснападателят на врачанския Ботев Враца и ЦСКА е използвал през 2016 г. и не е върнал. Поради това от "Агенция за контрол на просрочени задължения" ЕАД завели дело срещу него. Искът е бил за 1293 лв., тъй като били добавени 67.76 лв. договорна лихва, 100 лева административна такса за събиране на вземането, както и още 316.24 лева - такса гаранция.

Решението на съдията бил изцяло в полза на бившия футболист, тъй като ищецът не успял да докаже, че Симеонов е сключил договорни отношения, без значение дали е ползвал парите.

Въпреки дадения 2-седмичен срок за обжалване пред окръжния съд, такова не е последвало, а решението на районния съд, който е първа инстанция по спора, е придобило окончателен вид.

Любопитна подробност по казуса е, че адвокат Михаил Димитров е бил назначен за особен представител на подсъдимия Симеонов, който така и не влязъл в съдебна зала, тъй като не вдигал дори мобилния си телефон.

Футболистът ще остане в историята на ЦСКА с гола си срещу Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“ в турнира за купата на УЕФА.