Приключиха първите мачове от международния футболен турнир „Купите на община Благоевград”. Срещите се проведоха на стадион „Христо Ботев”, където сили мериха малчуганите, родени през 2003 г. , и на стадион „Портър Парк” където играха децата родени през 2004 г. Турнирa откриха младежките гарнитури на Цървена звезда (Белград) и Левски (София), които завършиха наравно 1:1 при набор 2003 г. При по-малките футболисти сърбите се наложиха с 2:1.

„Искам да благодаря на община Благоевград и г-н Камбитов за перфектните условия и организация, нямаме никакви забележки”, коментира треньорският състав на футболистите от Славия (набор 2003 г.) след победата над Войводина(Нови Сад) с 2:1. Те определиха турнира като празник за деца и треньори и видяха в него страхотна възможност да премерят сили с водещи отбори от други държави.

След победата на Вардар (Скопие), набор 2003, над Ботев (Пловдив) с 1:0, треньорът на македонския тим изрази своето задоволство от добрата организация и допълни, че това е един много добър шанс за децата да се докажат в този международен футболен празник. При децата набор 2004 г. Войводина се наложи с 3:1 над Славия, а Вардар и Ботев поделиха точките – 1:1.