Бившият топрефер от Сандански Христо Ристосков върна кошмар отпреди 15 години, когато беше пребит жестоко пред дома си в курортния град след едно вечно дерби между Левски и ЦСКА под негово ръководство и последвали обвинения от страна на "червените", че ги е ощетил. Собственик на "армейците" тогава бе укриващият се в момента в Дубай от родното правосъдие Васил Божков. Някогашният арбитър заяви, че поръчителят на побоя се намира в топлите страни, но не спомена името му.
 
„Осъдиха трима човека за саморазправата с мен, но нямаше ефективни присъди, а само пробация. Разследването обаче спря дотам – само до побойниците, не знам защо. Човекът, който ме е поръчал, остана недосегаем. Той сега е в чужбина, май някъде в топлите страни“, коментира Ристосков пред Струма и отправи препоръка към следовниците си.
 
„Натиск върху реферите винаги е имало и винаги ще има. Който мисли, че не може да издържи, по-добре да не се захваща с тази работа“, заключи ексмеждународникът и настоящ съдийски наблюдател в пиринската бундеслига.
 
Покушението срещу него бе извършено на 5 октомври 2006 г. Две години по-късно Районният съд в Сандански произнесе присъдата 1 г. пробация за нападателите, които се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата. Самоличността им адвокатът на потърпевшия Христо Ристосков не разкри с пояснението, че предстои срещу тях да бъде заведен граждански иск.
 
„Удовлетворен съм от решението на съда. Това са първите осъдени хора за побоите над мен и моите колеги през последните години“, каза след края на делото Христо Ристосков, който в резултат на произшествието беше с порезни рани по лицето и хематом на главата, а от полицията съобщиха, че пострадалият има подозрения кой стои зад деянието.