Ръководството на БФС защити съдиите със специално съобщение, което бе публикувано на официалния сайт на централата.

Шефовете на футболната ни организация призоваха всички хора свързани по някакъв начин с клубовете, както и медиите да осигурят комфорт на реферите.

Ето цялото съобщение:

След първите няколко кръга на новото първенство, ръководството на БФС с безпокойство констатира рязко повишаване на напрежението сред футболните съдии и съдийската комисия, които са принудени да изпълняват задълженията си в тежка, често враждебна на тях обстановка и условия. В повечето случаи съдиите понасят обиди и подигравки, нерядко те са обект на необосновани критики и нападки в медиите.

Българският футболен съюз изряза подкрепа на усилията на съдиите и комисията за нормализиране на обстановката, в която те работят и същевременно призовава собствениците и президентите на професионалните футболни клубове, техните служители, треньори и състезатели, а също феновете, спортната общественост у нас и медиите да съдействат за нормално протичане на футболния шампионат без ексцесии и скандали, без публични оклеветявания и взаимни недоказани обвинения.

БФС обявява, че на първото си редовно заседание Изпълнителният комитет най-подробно ще се занимае със състоянието на българското футболно съдийство и ще вземе съответните кадрови и управленски мерки за неговото подобряване и развитие.