Зоналният съвет на БФС във Варна обяви датата за теоретичния семинар и покриването на физическите нормативи на реферите от своята ранглиста за новия сезон.

От Съдийската комисия напомнят, че всички участници трябва да представят периодичен медицински преглед и PCR тест.

В семинара ще участват главните съдии, асистент-съдиите и делегатите, които ще обслужват мачовете в U15, U17, U19 и Трета лига-Североизток. Мястото на провеждането на семинара и тестовете е НСБ "Спорт палас".

На 25.07.2020 г. (събота) започват Съдии и Асистент-съдии в U 15, U 17 и U 19. Те ще слушат лекции за последните новости в Правилата на играта, както и ще преминат Комбиниран видео-тест за спорни ситуации от мачове. Същия ден сутринта е насрочено и покриването на физическите нормативи.

По същия начин ще премине и проверката на уменията на реферите от Трета лига след обяд в същия ден. От БФС-Варна уточняват, че комбинираният видео тест ще се проведе по групи от 10 човека, спазвайки разстояние от два метра между участниците.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.