От БФС подкрепиха новата кампания на УЕФА, която има за цел да популяризира приобщаването, разнообразието и достъпността в играта в цяла Европа. Тази нова инициатива се нарича #EqualGame и се основава на силната борба срещу расизма, произлязла от кампанията "Не на расизма". "#EqualGame" се ръководи от основните принципи на вече добре познатата кампания RESPECT. 

Европейската централа продължава да счита посланието си за борба с расизма като жизнено важна кауза и ще продължи да работи неуморно със своите партньори и заинтересовани страни, за да премахне този проблем от футбола.

Новата цел на #EqualGame е широко да разпространи ясно и вдъхновяващо послание за положителния дух на приобщаване, за ползите, които футболът носи на общността, да покаже как играта ще бъде обогатена от по-голямото разнообразие и да обясни ролята на европейското футболно семейство в превръщането на спорта в открит и достъпен за всички.

Като подчертава значението на приобщаването, разнообразието и достъпността на футбола, УЕФА и нейните партньори ще демонстрират твърдата си позиция за нулева толерантност към дискриминацията във футбола. Също така, централата ще отпразнува, демонстрира и толерира всички видове футбол, които се практикуват от всички хора от различните среди в националните асоциации и клубове.

Създаване на перфектен баланс
Изпълнението на нова кампания за повишаване на осведомеността за насърчаване на многообразието и равенството между половете е приоритет за визията на президента на УЕФА Александър Чеферин за създаване на перфектен баланс във всички нива на европейския футбол.

Говорейки на Конгреса на УЕФА в Хелзинки през април, президентът Чеферин подчерта, че е важно УЕФА да бъде социална и открита/честна организация, което означава, че УЕФА няма да толерира расизма, сексизма, хомофобията или каквато и да е била форма на дискриминация. Новата кампания има за цел да сближи футболната общност и да гарантира, че ценностите като приобщаване, равенство между половете и борбата срещу дискриминацията ще продължават да бъдат водещи за визията и убежденията на УЕФА.
 

Кампанията #EqualGame RESPECT
Централното послание на #EqualGame е: "Всеки има право да се наслаждава на футбола, без значение кой е, откъде произхожда или как играе". # EqualGame предлага платформа на елитни, аматьорски и grassroots играчи от целия континент да споделят личните си футболни истории и как спортът им е помогнал. Аудиторията ще може да вижда и споделя това съдържание чрез всички организационни и турнирни канали на UEFA, както и чрез социалните медии.