Българският футболен съюз ще обсъди възможността да осигури финансиране за обновяване на терена зад градския стадион на Плевен, известен като "Сгурията", съобщиха от общинската администрация в областния град.

Намерението е заявено в писмо на БФС до кмета на Община Плевен Георг Спартански, подписано от изпълнителния директор Борислав Попов. "Новината е добър знак в годината, когато отбелязваме век плевенски футбол и когато Спартак Плевен влезе в Б група", коментира кметът Спартански.

С влезлия в сила нов Закон за физическото възпитание и спорта се дава възможност на лицензираните спортни федерации да получават безвъзмездно право на строеж или право на ползване на имоти - публична или частна общинска собственост, за строеж или модернизация на спортни обекти, посочват от община Плевен.

Така БФС ще може да финансира обновяването на терен /УПИ с ид. номер 56722.659.1048/ на територията на Плевен за осигуряване тренировъчния процес на отборите по футбол - деца, юноши и девойки, както и за публично ползване.

За финансирането, футболната федерация ще кандидатства пред УЕФА за периода 2020- 2024 г. за изграждане или модернизиране на спортни бази, се посочва в съобщението.