Меморандум за тристранно сътрудничество във футбола подписаха днес президентът на БФС Борислав Михайлов, шефът на ПФЛ Валентин Михов и президентът на Асоциацията на българските футболисти Дончо Донев. Документът се основава на нормативите на ФИФА, УЕФА и ФИФпро, Европейската комисия и законодателството на Република

България, и на меморандумите за разбирателство между ФИФА, УЕФА и ФИФпро от 2006 и 2007 година.

„Трябва да правим това, което се прави в Европа. Въпреки че съм поизчерпан за българския футбол, има какво още да дам”, коментира Михов.

В същото време Дончо Донев заяви: „Когато си взаимодействаме, може да направим хубави неща за футбола ни. Наскоро беше подписан такъв документ между президента на УЕФА Мишел Платини и Асоциацията на професионалните футболисти (ФИФПро)”, каза Дончо Донев.

Той допълни още, че една от основните точки в меморандума, в която е записано, че ще бъде създаден комитет за стратегии за развитието на българския футбол.

„Досега гледахме само в миналото и настоящето на футбола ни. Този комитет ще изготвя нови документи за промени в нормативните уредби и ще ги предоставя на Изпълкома за обсъждане. Така ще улесним работата на Изпълкома”, каза още Дончо Донев.