Заедно със старта Световното първенство по футбол в Русия, на базата на националните ни отбори в Бояна ще се проведе футболна надпревара за медии. За втора поредна година БФС и партньорът на федерацията VIVACOM организират футболния турнир VIVACOM Media Cup 2018, който ще се проведе на 16 и 17 юни на Национална футболна база Бояна.

На 15 юни в централата на Българския футболен съюз представителите на отборите, които ще участват в надпреварата, изтеглиха жребий, който разпредели 12-те отбора в 4 групи от по три тима. 

Мачовете от груповата фаза ще се изиграят в събота от 9:00 ч. до 13:00 ч. Първите 2 отбора от всяка група ще продължат участието си в турнира на следващия ден, когато ще изиграят четвъртфинали, полуфинали и мач за разпределянето на трето и четвърто място. Финалът на турнира също ще бъде на 17 юни от 12:20 ч.

Представителите на медиите ще бъдат сред първите, които ще имат възможност да изпробват качествата на новата топка на Adidas – Telstar 18, с която ще се играят мачовете от Първа лига за сезон 2018/2019.

Всички мачове от VIVACOM Media Cup 2018 ще се проведат на изкуственото игрище на Национална футболна база “Бояна” и ще бъдат ръководени от футболни съдийки. В края на първия ден от турнира – 16 юни, ще се проведе и специална вечер, посветена на световното първенство,в която журналистите ще имат възможност да проследят заедно на голям екран двубоите за деня от Русия.