По време на днешното заседание на Изпълкома на БФС е било взето решение, да бъде излъчена група от представители на футболната ни централа, която да се срещне с новото правителство на Република България.

Идеята е, на тази среща да бъде отправена молба за отпускане на бюджетни средства за футбола, като тези пари ще бъдат използвани за отборите от А и Б група, както и за подобряване на инфраструктурата и базите и за изграждане на нови спортни съоръжения.

След заседанието на Изпълкома президентът на БФС Борислав Михайлов ще използва визитата на Бойко Борисов в Сливен, по повод бенефисния мач на златното поколение от САЩ’94, за да изложи исканията и решенията, които са били взети днес.

„Имам уверението на Данчо Лечков, че той вече е разговарял с Бойко Борисов за помощ от страна на държавата за българския футбол. Ще използвам и срещата днес с него, но все пак официално ще изложим нашите искания, на срещата, която предстои да бъде уговорена. Не е нормално, 20 години, държавата да не помага на футбола”, сподели Боби Михайлов.

Междувременно стана ясно, че шефът на Професионалната футболна лига Валентин Михов е представил доклад за ТВ правата на първенството. По време на заседанието се е обсъждал въпросът - да не бъдат допускани камери на други телевизии до стадиона, освен тази, на телевизията, която държи правата за мачовете. Запазва се досегашната схема за разпределение на парите от ТВ правата и за следващия сезон, като от тази година ще бъдат излъчвани и част от мачовете от Б група, а клубовете ще получат средства по този договор.

На пресконференцията след заседанието на Изпълкома бе обявено, че националните отбори ще започнат да използват базата в „Драгалевци”, като БФС се ангажира да инвестира в подобряване на терена на този стадион, докато бъде изградена постоянна база за националните отбори.