Българският футболен съюз ще бъде домакин на демонстративен мач между представители на Националната организация „Малки български хора“, популярни спортисти и бивши футболисти.

Срещата ще се проведе на 21-ви септември в Национална футболна база и ще бъде част от „Европейската седмица на спорта“, точно година преди София да се превърне в "Европейска столица на спорта".

Имената на участниците и подробности за приятелския мач ще бъдат обявени допълнително, съобщи официалният сайт на БФС.

По този начин президентът Борислав Михайлов и Българският футболен съюз затвърждават сътрудничеството между двете организации, което датира от няколко години и е посветено на усилията за премахването на социалните бариери за хора с увреждания, адаптирането на футболните стадиони и спортни съоражения за хора с увреждания и борбата с дискриминацията.  

През 2014 година президентът на Националната организация „Малки български хора“ инж. Светослав Чернев бе награден лично от президента на Българският футболен съюз Борислав Михайлов с плакет за приноса на развитието на футбола при хората с увреждания в България. Организацията за хора с увреждания получи топки и екипи.