Футболни съдии от България и Турция се срещнаха в приятелски мач на "Арена Арда" в Кърджали, а победата бе за България и то убедително - 7:2. Двубоят е част от инициативата „Футболът – приятелство без граници“, а първият удар в срещата направи кметът на Кърджали - доц. д-р Хасан Азис. Мачът бе ръководен изцяло от дамски състав с главен съдия Валерия Петрова. 
 
Инициативата „Футболът – приятелство без граници“ е с 15-годишна традиция и се провежда от Асоциацията на съдиите по футбол в България, дружество „Картал“ и Асоциацията на съдиите в съседна Турция, обясни Антон Генов от Асоциацията на съдиите по футбол в България. 

„С футболните срещи и съпътстващите дейности показваме, че футболът е приятелство без граници. Показваме, че футболът може да обединява и да създава мостове, а не пропасти. Радваме се, че след COVID-19 инициативата се възобнови отново“, каза още Генов и разкри, че следващата приятелска среща ще се играе в Турция.
 
Освен Асоциацията на съдиите по футбол в България, Балканското дружеството за сътрудничество „Балканлълар”, Картал, Истанбул и Асоциацията на съдиите в съседна Турция, като домакин се включи община Кърджали. Сред организаторите е и Българо-турският дамски бизнес клуб. Негови представители, заедно с футболните съдии, посетиха социални домове и детски турнири, като зарадваха децата с много подаръци. /БТА
 
СЪСТАВИТЕ
 
БЪЛГАРИЯ: Димитър Русев, Петър Кузев, Траян Енчев, Венцислав Митрев, Иво Андреев, Георги Стоянов, Светослав Енчев, Георги Тодоров, Калоян Кирилов, Мартин Марков, Димо Димов (Любомир Вушовски, Ивайло Ненков, Мустафа Шефкед, Геро Писков, Иво Колев) 
 
ТУРЦИЯ: Баръш Бозкурт, Ерай Гьоргюн, Бахадър Ети, Хасан Юсеин, Йозгюр Севинч, Оузкан Карагьоз, Мехмед Талха Гювен, Семих Гючлю, Анъл Кючюккараджа, Ернур Йонбей и Хамди Гьоркем Пехливанлъ.