Децата на Берое, родени през 1998 година отпътуваха за Италия. От 30 май до 2 юни старозагорци ще участват в шестия мемориален турнир “Андреа Болонезе”. По времена състезанието набор 98 ще бъде воден от Сидер Димитров, а Владислав Януш ще остане в града на липите заради личен ангажимент.

Берое ще участва в надпреварата с 18 футболисти. В групата попаднаха четири момчета родени през 1999 година: Михаил Димитров, Божидар Джелебов, Мариян Тонев и Данчо Свиленски. Контузия попречи на един от основните халфове Руси Чернаков да попадне сред 18-те.

Турнирът се провежда в памет на Андреа Болонезе, който губи живота си на футболното игрище едва на 16-годишна възраст. “Малкият Шева”, както е бил известен футболистът, припада, минути след като се появява на терена.

През тази година участие в надпреварата ще вземат осем отбора, разделени в две групи по четири състава. В група “А” са съставите на Салернитана (Салерно), Ночерина (Ночера Инфериоре), Соренто (Соренто) и сборен отбор на областта Кампания. В другата група попаднаха съставите на Берое, Авелино, Паганезе (Пагани) и Академия Калчо (Салерно). Първоначално в турнира участие трябваше да вземе съставът на Наполи, но в последствие най-титулуваният клуб в областта Кампания се отказа.

Турнирът ще се проведе на стадион “Андреа Болонезе” в Капецано и спортния комплекс “Терцо темпо” в Сан Манго Пиемонте край Салерно.

Всички срещи са с продължителност от две полувремена по 35 минути. Максималният брой футболисти, с който може да разполага всеки тим, е 20, като 18 от тях ще са на разположение на треньора си за всеки мач. Победителите в двете групи се изправят един срещу друг в спор за титлата на турнира, а заелите вторите места излизат в малкия финал за 3-4 място. При равенство в редовното време в срещите на 2 юни се преминава към изпълнение на дузпи за излъчване на победителя.

Програма:

- 30 май, 16:30 ч: “Авелино” – “Берое” [Сан Манго]

- 30 май, 17:00 ч: “Салернитана” – “Ночерина” [Капецано]

- 30 май, 18:00 ч: “Паганезе” – “Академия” [Сан Манго]

- 30 май, 18:30 ч: “Соренто” – “Кампания” [Капецано]

- 31 май, 16:30 ч: “Берое” – “Паганезе” [Сан Манго]

- 31 май, 17:00 ч: “Салернитана” – “Соренто” [Капецано]

- 31 май, 18:00 ч: “Авелино” – “Академия” [Сан Манго]

- 31 май, 18:30 ч: “Ночерина” – “Кампания” [Капецано]

- 1 юни, 17:00 часа: “Академия” – “Берое” [Капецано]

- 1 юни, 17:00 часа: “Авелино” – “Паганезе” [Сан Манго]

- 1 юни, 18:30 часа: “Салернитана” – “Кампания” [Капецано]

- 1 юни, 18:30 часа: “Ночерина” – “Соренто” [Сан Манго]

- 2 юни, 17:00 часа: Среща 3-4 място (Втори група “А” – Втори група “Б”) [Капецано]

- 2 юни, 18:30 часа: Финал (Победител група “А” – Победител група “Б”) [Капецано]

- 2 юни, 20:00 часа: Церемония по награждаване [Капецано]

Групата:

- вратари: Стоян Димитров, Мирослав Тачев;

- защитници: Ангел Денчев, Калоян Динев, Божидар Джелебов, Галин Иванов, Ивайло Драгиев, Пламен Михайлов, Янчо Янчев;

- полузащитници и нападатели: Петър Болградов, Иван Червенаков, Мартин Маринов, Михаил Димитров, Преслав Георгиев, Росен Илиев, Светомир Георгиев, Мариян Тонев, Данчо Свиленски;

- старши-треньор: Сидер Димитров;

- водач на групата: Коста Костов.