Децата на Берое, родени през 2003 година спечелиха международния турнир по футбол „Мини шампионска лига“ в Бургас. На финала възпитаниците на Венелин Сивриев се наложиха над румънския гранд Стяуа след изпълнение на дузпи, като в редовното време двата отбора си размениха по едно попадение. Турнирът по Футбол 9 се състоя от петък до неделя и е организиран от ДФК Звездичка и Община Бургас.

Жребият отреди „зелените“ да са в група „А“ , заедно със състава на домакините от Звездичка, ДИТ и Пирот. В другата група попаднаха съставите на Стяуа, Едирне, Бургас спорт и Черноморец.

В петък от 17:30 часа на спортна база Звездичка Арена „Берое“ победи ДИТ с 4:3. Столичани откриха резултата, но старозагорци направиха страхотен обрат до 4:1. В края на двубоя ДИТ върна две попадения за крайното 4:3.

В събота от 10 часа възпитаниците  на Венелин Сивриев спечелиха с лекота над сръбския Пирот с 4:0, като още до 10-ата минута беройци решиха изхода от двубоя вкарвайки три попадения.

В последната среща от груповата фаза в пряк спор за първото място „зелените“ се изправиха срещу домакините от Звездичка. Мачът бе изпълнен с доста единоборства, но старозагорци успяха да наложат превес и само късмета помогна на домакините за крайното 0:0.

Така с актив от 7 точки „Берое“ зае първо място в групата, втори остана ДИТ с 6 т., Звездичка с 4 т. и Пирот с 0 т.

Днес се играха финалните срещи от надпреварата. Едирне остана на 7-о място след като отбора на Пирот не излезе в спора за 7-8 място. Звездичка победи Бургас спорт с 4:2 за 5-6 място, а ДИТ се наложи с 1:0 над Черноморец за 3-4 място.

От 11 часа в спор за първото място се срещнаха победителите от двете групи – Берое и Стяуа. Отборът от Румъния, който е селектиран от 300 деца започна по-добре срещата и откри резултата в 5-ата минута след  рикошет. След попадението възпитаниците на Венелин Сивриев взеха инициативата и пропуснаха две добри положения. В 27-ата минута Пламен Христов изравни с удар от воле от 10 метра. Второто полувреме бе изцяло под диктовката на старозагорци, но до нов гол не се стигна. Така двата отбора трябваше да определят победителя в турнира след изпълнение на дузпи. Там по-точни бяха беройци, които спечелиха надпреварата с 2:0 при наказателните удари.

След двубоя се състоя и церемонията по награждаването. Михаил Стоянов от Берое бе определен за най-добър защитник.