Седем играчи от отбора на Берое 2002 получиха повиквателни за националния отбор на България в своята възраст. Те ще участват в лагер сбор от 23 до 25 май във Варна.

Избраниците са: Христо Христов, Явор Рашев, Пламен Пенев, Пламен Стоянов, Никола Маринов, Божидар Пенчев и Виктор Ангелов.

Берое 2002 е с наставник Атанас Рибарски и тази година тимът завоюва сребърните медали в турнира за Купата на БФС за деца.

Отборът на Берое 2002 ще участва на турнира „Футбол за приятелство" в Милано в последната седмица на месец май. 8 момчета ще представят честващия 100 години старозагорски клуб, а също така и България в един форум, на който си дават среща представители на най-сериозните школи в Европа и света. 

Момчетата, които ще пътуват за тазгодишния град-домакин на финала в Шампионската лига, са: Явор Рашев (вратар), Пламен Пенев, Пламен Стоянов, Божидар Пенчев, Никола Маринов, Димитър Антонов Спасов, Ивиан Георгиев, Джем Събев.

Програмата "Футбол за приятелство" има за цел развитието на младежкия футбол чрез популяризиране на младежкия спортни здравословния начин на живот, насърчаването на толерантността и приятелството между децата от различни държави. "Футбол за приятелство" се осъществява под патронажа на глобален посланик на програмата, легендарната футболна звезда Франц Бекенбауер. Ключовите ценности на програмата са: приятелство, равенство, честна игра, здраве, мир, отдаденост, победа, традиции и чест. Основно събитие на програмата е Международният детски форум "Футбол за приятелство", който събира играчи на възраст 12-14 години от най-добрите младежки футболни клубове в света За нас това е страхотен опит и нека си пожелаем един ден тези момчета да играят на финала в Шампионската лига, пожела си бившият защитник.