Регионалният шампион в димитровградското издание на Kamenitza Фен Купа 2014 е тимът на „Белатрикс“ от Кърджали, а заедно с него за националните финали се класира и отборът на подгласниците от Хасково „МК Галакси“. Финалният мач бе много емоционален и претърпя доста обрати. Краят на първото полувреме дойде при резултат 1:0 за „Белатрикс“. Още в първите минути на второто полувреме „Галакси“ преминаха от дефанзивна към офанзивна формация и бързо изравниха. Резултатът остана непроменен до края на редовното време и се наложи шампионът да се определи чрез дузпи. „Белатрикс“ бяха по-точни от бялата точка и в крайна сметка грабнаха регионалната Фен Купа за Родопите.

Останалите 63 мача от прoграмата също предложиха много емоции и близо 350 попадения. Всеки гол реализиран по време на турнира, включително от квалификации, полуфинали и Националните Финалi ще бъде отчетен като дарение от 1 лев, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони на Kamenitza Фен Купа 2014. Капиталът на „Дари гол“ до момента е 5623 лева, а голяма част от дербитата тепърва предстои. Другата голяма награда за Националните шампиони е мечтаното от всеки футболен фен пътуване до легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро, където първенците на турнира ще гледат мач на бразилския национален отбор.

Почетните трета и четвърта позиция бяха заети от тимовете „Уефалона“ и „Арда 1924“. Мачът между тях се реши чрез дузпи и завърши с 3:2 за „Уефалона“. Освен първите четири призови места, с индивидуални награди бяха отличени и Атанас Траянов – „Най-добър вратар“, Иво Конгалов – „Най-атрактивен състезател“, а призът за „Най-спортсменски отбор отиде при момчетата от тима на „Бригада“. Със специална грамота за най-резултатен отбор на димитровградските полуфинали бяха наградени не един, а два тима- шампионите от „Белатрикс“ и подгалсниците „Галакси“. И двата тима отбелязаха по 26 гола за 7-те си мача и с това дадоха най-голям принос към социалната кауза „Дари гол“. Най-резултатните отбори през този сезон ще имат честта да излъчат по един свой представител за Звездния мач на Kamenitza Фен Купа, който ще се проведе под патронажа и с участието на Христо Стоичков и приятели, след края на турнира.

Призовете изброени до тук са само малка част от наградите раздадени на стадион „Раковски“ в Димитровград. Късметът се усмихна на Христина Василева, която спечели чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Фен Купа. Най-ловкият „футболен жонгльор“ сред участниците в едноименната активация на Ford Moto-Pfohe бе Живко Митев. Той реализира впечатляващите 103 крачета от седнало положение и бе награден със спа-уикенд за двама в луксозен хотел в Банско. Множество утешителни награди и аксесоари бяха раздадени и от очарователните момичета на Фен Купа, които обгрижваха гостите и им предлагаха освежаващия нов вкус на Kamenitza Fresh Касис и Лайм.

Следващата спирка по пътя на Kamenitza Фен Купа 2014 е в Стара Загора на стадион „Берое“(изк.-терен), където ще се проведе полуфиналният кръг за отборите от Стара Загора и Сливен. Снимки и актуалната информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на Kamenitza Фен Купа 2014, www.kamentiza.bg/FanCup.