Беласица победи с 3:0 Вихрен Сандански в контролен мач, който се игра на стадион "Цар Самуил" в Петрич.

Футболистите на домакините изиграха силно първо полувреме, но в него стигнаха само до един гол, който падна в 6-ата минута. Васил Божинов овладя топката отляво, навлезе навътре и с изненадващ силен шут от около 30 метра изпрати топката в долния ляв ъгъл на Ферди Мюмюнов за 1:0. 

До края на порувремето на два пъти Валентин Костов и Владимир Кабранов не успяха да реализират чисти голови положения отблизо след центрирания от ъглов удар. Най-чистото си голово положение гостите проиграха в 15-ата минута, когато Атанас Чепилов се отскубна от пазача си, напредна, стреля остро, но вратарят Захари Димитров майсторски отклони в корнер. 

И през втората част на мача по-силно играеше на терена отборът на Беласица. В 52-рата минута Кабранов изведе Благой Наков пред наказателното поле на гостите, последва силен шут и топката се спря в мрежата на гостите за 2:0. Последният трети гол в срещата отбеляза от дузпа Димитър Стоев за спъване на сенегалеца Мендес вътре в наказателното поле. За Беласица това бе последна проверка преди началото на сезона в Трета лига./БТА