Воденият от министър председателя на България Бойко Борисов тим разби с 10:3 сборна формация на шведската медийна група MTG в благотворителен мач в помощ на хората с бъбречна недостатъчност в България.

Бате Бойко отбеляза два от головете, като единият бе от дузпа и асистира за още три от попаденията. Тъчреферът Никола Джугански пък отмени гол на премиера заради засада.

В тима на Борисов блестяха наставникът на ЦСКА Любослав Пенев, колегата му от Черноморец Красимир Балъков, вицепрезидента на БФС и кмет на Сливен Йордан Лечков и бившият спортен директор на Левски Даниел Боримиров. Останалата част от отбора на премиера бе съставена от играчи на неговия Витоша (Бистрица).

В отбора на Ханс-Холгер Албрехт - изпълнителен директор на шведската медийна група MTG, част от която е Нова телевизия също блестяха големи имена – легендите на Ливърпул и Ирландия Джон Олдридж и Рони Уилън, бившият датски национал Стиг Тьофтинг, работещият в Черноморец Бургас Фреди Бобич и легендарният шведски вратар Томас Равели.

Целият мач бе изгледан от президента на БФС Борислав Михайлов и бившият наставник на Левски Емил Велев.

Хеттрик за победата на отбора на Борисов отбеляза Даниел Боримиров. Два гола мушна Краси Балъков, като и за двата му асистира министър председателят. И двете попадения бяха идентични Бате Бойко набутваше топката в коридор между трима противници, а магическият халф бележеше.

Йордан Лечков също се разписа, а един от головете за шведския тим вкара легендарният нападател на Ливърпул Джон Олдридж от дузпа.