Инвестбанк АД ще бъде основен спонсор на българското футболно първенство до края на настоящия полусезон. Подкрепата на банката за българския футбол бе обявена на специално организирана пресконференция в Зала “Родина” на Националния стадион “Васил Левски”, на която присъстваха Атанас Кънчев – член на Управителния съвет на Инвестбанк, Валентин Михов – президент на Българската професионална футболна лига и Цветелина Лазарова – директор “Връзки с обществеността и протокол” на Инвестбанк.

Г-н Валентин Михов изрази задоволството си, че футболното първенство е привлякло за основен спонсор тази стабилна финансова институция.

Г-н Атанас Кънчев – Член на Управителния съвет на банката сподели, че засега банката дава подкрепата си като основен спонсор, а след приключване на полусезона би могло Инвестбанк да се кандидатира и за генерален спонсор на първенството.

В поздравителен адрес до спортистите, организаторите на българското футболно първенство и почитателите на българския футбол от г-жа Петя Славова – председател на Надзорния съвет на Инвестбанк АД бе заявено, че българската банка е съпричастна към общественото развитие на страната ни. Банката традиционно оказва финансова подкрепа на значими проекти в областта на културата и спорта, които допринасят за съхраняването и развитието на българските ценности и за приобщаването на обществото ни към европейските и световните ценности. Българският футбол също е дал на международния спорт своите големи имена, които допринасят за изграждане имиджа на България пред света. Те ще останат в българската история като пример за върхови постижения.

Сред последните подобни сътрудничества на банката в областта на спорта е подписаният в края на миналата година договор за партньорство с фехтовална академия "Васил Етрополски".