В София започва провеждането на иницитивата "Play Safe" по програма Еразъм+ към Европейската комисия. 

Българска Асоциация Мини Футбол е координатор по проекта, партньори са Сръбката минифутболна федерация, Румънската футболна федерация и Олимпия Футбол Клуб. В изпълнението на проекта са предвидени шест обучителни семинара - два в София, един в Пловдив, два в Букурещ и един в Белград, те ще се проведат до юни 2021, където проекта ще завърши с демострация и детски турнир по футбол. 

Основната тема "Играй безопасно" е насочена към защита на младите атлети от рискове за здравето и безопасността по време на мачове и тренировки. Представителите на Сърбия и Румъния ще се включат и в награждаването за футболист и мениджър на годината в "Национална футболна база Бояна" 

Над 140 човека ще вземат участие в цялата обучителна програма, ще обменят опит, добри практики и ще бъдат сертифицирани. 

На първата среща в София ще вземат участие 5 мениджъри на отбори по мини футбол от София. Това са Илиан Александров DXC Technology, Илиян Генадиев Софийска вода, Георги Китанов Atos, Евгени Чакъров Банка ДСК и Атанас Апостолов Sutherland Bulgaria. Те ще получат своите сертификати от Европейската комисия след приключване на първия семинар и ще могат да прилагат наученото в управлението на своите отбори в лигите на БАМФ.

Иван Стоилов президент на Олимпия Футбол Клуб ще направи презентация на тема работа с деца и юноши на тема безопасност и ще сподели дългогодишния си опит в сферата на детско-юношеския и масов футбол. Следващият семинар от проекта ще се проведе в Букурещ през месец април 2020 г.