Легендарният Красимир Балъков, който бе част от благотворителния мач в чест на Стилиян Петров, под надслов „Благодарим ти, Стан!“, изрази по емоционален начин подкрепата си към вече бившия капитан на Астън Вила. Балъков, който преди години предаде капитанската лента на Стенли в националния отбор на България, заяви, че целият български народ е със Стилиян в борбата му с коварната болест.

„Първо искам да пожелая успех на Стан с тая коварна болест. Ние сме с него, всички българи, всички, които го обичаме. Защо ме е сложил в идеалната си единадесеторка в книгата си „Наричайте ме Стан“, трябва да питате него. Пожелавам му колкото се може по-скоро да се върне при нас. През 2003 година аз му предадох лентата и номера си. Стилияне ние сме с теб!“, започна Балъков.

Колкото до представянето на българските легенди през първата част на мача, Балъков обясни: „В началото бяхме много добре, след това кондиционно явно не бяхме много добре. Надявам се през втората част да сме по-добре“.

От своя страна, бившият вратар на Левски Димитър Иванков сподели: „Първо искам да изразя възхищението от хората, които организираха това. Ние всички сме зад Стилиян и му пожелаваме по-скоро да се възстанови. Имаше феноменални намеси на Здравно Здравков, не знам защо се отказа от футбола. Откровено мога да кажа, че не съм в добра форма, просто не тренирам. С повечето от селектираните играчи не съм играл, радвам се, че всеки един от тях дойде, за да подкрепи Стилиян. Пак казвам, мисля, че вървим по правилен път. Зад всяка кауза трябва да заставаме като народ. Очаквам още интересни положения през второто полувреме“.