Вчера (26 юни) на стадион „Лазур”, в рамките на „Аматьори срещат професионалисти” в Бургас, големи футболисти демонстрираха своите умения в мач на малки вратички. Красимир Балъков, Фреди Бобич, Симеон Чилибинов и Илия Груев, обединени в отбор „Акулите”, взеха участие в турнира на „Ариана”. В рамките на деня бившите професионални футболисти изиграха 2 мача с аматьорски отбори, участници в регионалния кръг на първенството. Въпреки значителната преднина в резулата от срещите, „Акулите” няма да продължат в мачовете за финали, тъй като участието им в турнира бе за тяхно удоволствие и за забавление на публиката.

На церемонията по награждаване, която ще се състои днес (27 юни) от 16.20 часа, Красимир Балъков ще връчи купата на „Ариана” на шампиона в Бургас, а Фреди Бобич ще награди гол майстора на града. Непосредствено преди това Балъков и Бобич ще се присъединят към отборите на медиите и организаторите, които ще се изправят едни срещу други в приятелска среща в 14:00 часа. Мачът за първото място в турнира започва в 15.40 часа. Отборът победител на Бургас ще се състезава с останалите 9 регионални финалисти в „Аматьори срещат професионалисти”, а наградата за най-добрият тим е футболна среща с тазгодишния шампион на България – „Литекс”.

Между 14.30 и 15.00 часа гуруто на аматьорите футболисти – Краси Радков, ще насърчава финалистите и ще раздава талони за безплатна бира на ентусиастите, които демонстрират отлични футболни техники на вратата на „Ариана”. Всички желаещи да наблюдават срещите и да се разхладят със студена бира са добре дошли.

След края на турнира 76-те отборa на Бургас ще са изиграли общо 92 мача. Вкараните голове до момента надхвърлят 230. В петък 23 от общо 56 отбора се класираха за груповите фази в събота. Те играха за финали с директно класираните чрез жребии други 20 отбора. 16 са тимовете, които се състезават на 1/8 финалите днес*. Някои от класиралите се носят имената: „Наказателен отряд”, „Шпорите”, „Специален отряд”, “Началниците” и др. Най-голямата голова разлика от провелите се до момента срещи е от 8 гола в мачовете „Гларус” 10:2 „Ариана Бургас” и „Слънчев Бряг” 10:2 „Мечта”.