Един от най-сериозните спортни вестници в Португалия отдели цяла страница на Илиан Илиев – младши. Синът на прословутия бивш национал, който в момента е старши-треньор на Черно море, играе за тима на Академика Коимбра до 23 години.

Заглавието на материала е доста гръмко – "Български клан се завръща в Португалия". В статията младият българин, който е юноша на Черно море, споделя, че се чува с баща си ежедневно. „Няма ден, в който двамата да не разговаряме. Иска да знае как се чувствам, как е преминала тренировката ми и дали всичко е наред. Коимбра е много спокоен град, който има много добър университет“, заявява Илиев.

„Имам моите мечти, както и моят баща. Той е играл за националния отбор на България. Участвал е на Световното първенство във Франция през 1998 година. Играл е в голям клуб като Бенфика. Аз гледам да вървя стъпка по стъпка. Първо искам да достигна до основния отбор на Академика. Ясно е, че искам да стигна и до националния отбор. Работя за да бъда повикан“, допълва роденият през 1999 година Илиев, който може да играе за тима до 19 години на България.

„Харесвам много португалската кухня и най-вече португалските морски дарове. В България също има, но не са като тези тук“, признава Илиев – младши, който играе с номер 10 във своя тим.

В обширния материал младокът признава, че баща му още се интересува от Бенфика и тяхното представяне. Споменава се, че в момента треньор на Илиев – младши е Дарио Монтейро, който е бивш играч на Академика и национален състезател на Мозамбик.