Полуфиналният кръг на Каменица ФЕНкупа в Благоевград приключи успешно и градът вече има своя регионален шампион. Въпреки силния вятър и заслепяващото слънце, благоевградският „Атлетик Грамада“ надви „Авангард“ с 1 гол през първото и затвърди лидерски позиции с още едно попадение през второто полувреме. На Големия финал през септември, двата отбора ще се състезават с останалите 22-ма регионални победители за грандиозната награда – билети за мач на европейски отбор по избор на Шампионите в турнира.

През уикенда Шампионът на Благоевград – „Атлетик Грамада“ изигра общо 6 мача със сбор от головите разлики 18:3. На 3-то и 4-то място след наказателни удари се класираха съответно отборите на „Евро 07“ (Благоевград) и „Пирин 2003“ (Благоевград). Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на „Виктория" (Перник) бе отличен като „Най-спортсменски отбор", Васил Христов от „Евро 07“ бе обявен за „Най-добър вратар", а „Най-атрактивен състезател" на Благоевград е Даниел Сандев от „Атлетик Грамада".

Официалният делегат на Димитър Пенев в Благоевград – Петър Михтарски вече набеляза 3-ма аматьори, който Стратегът ще включи в селекцията на „Звездния отбор на Каменица“. Изборът на Михтарски е от двама полузащитници и един вратар. До момента общо 11 таланти от Габрово, Пловдив, Стара Загора и Благоевград са номинирани за участие в тима. През юли „Звездният отбор на Каменица“ ще се бори за победа срещу „Златните момчета на България“ от Световното в САЩ ‘94.

Повече от 1200 фенове на футбола се включиха в регионалното първенство на Каменица ФЕНкупа. През уикенда бяха вкарани повече от 275 гола. Най-голямата голова разлика бе в срещата на 1/8 финали между „Интер Благоевград“ и „Бордо“ с резултат 7:0.

С много хъс и желание футболните фенове от Благоевград участваха в играта „Точен шут“, в която Каменица подарява щедро 365 литра бира. За жалост късметът изневери на всички 60 участници и наградата остана без притежател. В неделя ентусиасти имаха шанса да атакуват вратата на ветерана на „Пирин“ - Миро Митев в играта „Играй с вратаря“. Стражата избра 10 от всички записани за участие, като елиминира 9 от тях. Все пак Георги Калайджийски с прякор „Босият“ направи точни попадения и си спечели маркова топка Puma.

Този уикенд приключиха квалификациите във Варна, Добрич и Шумен. Регистрациите в Бургас продължават до края на другата седмица. Следващия уикенд, на 4 и 5 юни, предстоят полуфинали в Русе и квалификации във Варна и Ямбол.

Всички участници в турнира ще намерят снимки и видео от своите мачове на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook.

Отборите на полуфиналните срещи на турнира играха с екипи на престижната марка Пума. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, отново осигурени от партньора на турнира.

За поредна година Българският олимпийски комитет партнира на първия аматьорски турнир у нас и афишира Каменица ФЕНкупа 2011 като едно от най-важните и престижни събития в спортния календар на България.