Бившият футболист на Левски Асен Букарев коментира появилите сe спекулации, които едва ли не го вкараха във война със сегашното ръководство на „сините”. Доскорошният помощник треньор в Славия сподели пред Гонг своето мнение. „Играл съм три години в Левски и видях само хубаво от отбора и публиката му, няма как да влизам във война”, бяха първите думи на Асен Букарев.

„Държа да стане ясно, че не водя война с никой и не съм на ничия страна. Не нападам никой, а единствено изказвам личното си мнение”, допълни бившият полузащитник на ЦСКА, Черно море и Левски.

„Вярвам, че в Левски се допуснаха прекалено много грешки, за кратък период от време. Да си капитан на кораб значи да носиш най-голямата отговорност, аз не виня, не нападам, а отчитам, че най-голяма вина за пропуснатите ползи, възможности и за зачестилите скандали, носи ръководството”, каза още Букарев.

„Продължавам да уважавам и Георги Иванов, и Даниел Боримиров, но не взимам ничия страна. Напротив, за мен е недопустимо подобно джавкане, и открито мога да заявя, че не приемам тяхното поведение. Това са мои бивши колеги, които са ми помогнали да си изкарам хляба, а и аз на тях. Това не би ми позволило да водя каквато и да било битка с един или друг. Нямам за цел да сменям треньора на Левски, спортния директор или собственика. Сам напуснах Левски като част от екипа на Велислав Вуцов, защото вярвах, че така е правилно. Нямам за цел да подкрепям трети лица, които водят техни битки. Но знам, че имам право на мнение и позиция в отговор на топлото отношение на публиката по време на тригодишния ми престой в Левски”, отбеляза Букарев пред Гонг.

„Държа да заявя, за тези, които за 13 години, откакто съм в професионалния футбол, не са разбрали, че не съм човек на никой и никой не може да ме накара да стана част от личните му мотиви. Не разбирам, защо споделеното мнение в България вечно се възприема за плюене, критика, война, завист и т.н.”, допълни той.

„За всички ни е ясно, че футболът ни куца. Пътят за възраждането му минава през диалог, търпение, много работа, по-малко скандали, взаимно уважение, професионализъм…много човещина. Всичко останало са пълни глупости и загуба на време”, завърши изказването си пред Гонг Асен Букарев.