Бившият футболист на Левски, ЦСКА и Черно море Асен Букарев ще изкара едноседмичен стаж в сензацията от Първа Бундеслига Херта Берлин, научи Гонг.

Един от най-ерудираните хора в българския футбол пътува за Германия в неделя. Букарев ще получи подкрепа от страна на нападателя Валери Домовчийски, който защитава цветовете на „Старата дама”.

Букарев ще учи тънкостите в треньорския занаят от Люсиен Фавр. Швейцарецът направи истинска революция в Херта, след като клубът от средняк се превърна във фактор в немското първенство. В момента Домовчийски и колегите му са на трето място, като изостават с две точки от лидерите Волфсбург и Хамбургер.

Домо и Букарев бяха съотборници в Левски. Двамата бяха част от отбора, спечелил много на родната сцена, и стигнал до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА.

Досега Асен Букарев е работил като асистент на младежкия национален отбор. За последно бившият халф бе част от скаутската мрежа в Левски. След уволнението на Велислав Вуцов от „Герена”, Буки подаде оставка от лоялност към натирения наставник.