За трета поредна година най-продаваната марка бира в България – „Ариана“, ще проведе своя национален аматьорски футболен турнир – Ариана Аматьорска Лига 2012. 8 града в страната посрещат турнира в периода април-юли, а регионалните шампиони и техните подгласници ще представят своите градове на големия финал в Пловдив между 6-8 юли.

Бургас е домакин на последния регионален турнир от Ариана Аматьорска Лига 2012. Надпреварата ще се проведе в 2 етапа – 23-24 юни квалификации и 29 юни-01 юли финална фаза. Спортен комплекс „Изгрев” (в парка на кв. „Изгрев”) ще посрещне първия етап в турнира, а за регионалния финал Ариана ще изгради своя мобилен стадион „Ариана Арена” с трибуни за 550 души в центъра на Бургас.

96 любителски отбора с близо 1000 аматьори-футболисти от Бургас и региона ще се съревновават за титлата тази година. Квалификациите започват тази събота (23 юни) от 09:00 часа в комплекс „Изгрев“. Три игрища ще посрещнат срещите от квалификациите, а за безпроблемното провеждане на двубоите ще се грижи екип от 12 съдии и 6 делегати от БФС.

И през тази година голямата награда за националния шампион на Ариана Аматьорска Лига е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България „Лудогорец”.

Освен това Ариана създава възможности за още по-голяма изява на талантливите аматьори и връчва специалната награда във всеки град: „талант на турнира“. Най-перспективните млади състезатели са оценявани от официалните спортни лица в края на всеки местен турнир. Осемте таланта-победители от всеки град, ще се съревновават помежду си на големия финален турнир на Ариана, за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012“. Победителят ще прекара пробен период в лагера на шампиона на България и ще се бори за възможността да стане професионален футболист.

Президентът на БФС Борислав Михайлов, с чиято подкрепа се провежда Ариана Аматьорска Лига 2012, се обърна към участниците и феновете в Бургас с думите: „Дълги години наред Бургас остава сериозна следа в българския футбол. По традиция турнирът на Ариана в Бургас е истински спектакъл и празник за футболистите и феновете в града. Пожелавам на всички участници от Бургас големи спортни емоции, коректна игра, уважение към противника и нека най-добрите отбори спечелят”. Пълното видео обръщение може да видите на сайта на турнира на адрес: http://www.football.ariana.bg/index.php?p=8&videoId=123

Голямата изненада за феновете в България е прякото телевизионно излъчване на финалите на всички регионални турнири. За всички привърженици, които нямат възможност да отидат на стадиона, Ариана осигурява живо предаване на най-интересните двубои в сайта на турнира www.football.ariana.bg.