Полицаи задържаха кмета на село пловдивското село Дълго поле Тодор Танански за хулиганство след футболен мач. Срещу него е образувано бързо производство. Причината е за проявена агресия към съдия по време на футболна среща между отборите на селата Цалапица и Дълго поле. Според първоначалната информация, кметът е метнал бутилка по арбитъра. За случая е уведомена районната прокуратура.

Инцидентът се е разиграл на мача между Дълго поле и Марица (Цалапица), завършил 0:1 от А областната група. Потърпевшият съдия е Владимир Вълков, който е от ранглистата на Първа лига. Още един инцидент през уикенда украси футболните терени в пловдивските селски групи.

Рlovdivderby.com съобщава, че 30 роми са пребили фен на отбора на Манолско конаре по време на мача на Калековец и Манолско конаре. Според изданието, при една от ситуациите на терена напрежението ескалира, а 30 роми, въоръжени с лопати и тръби, пребиват зверски човека, който е пратен в болница с две прободни рани от ножове и спукана глава. След като раните му били обработени в Центъра за Спешна помощ, пострадалият, жител на Пловдив, е бил освободен за домашно лечение. Въпросната среща от Б областна група-Изток не завърши.