АПОЕЛ (Никозия) постигна важна победа с 2:1 над АЕК (Ларнака) в 8-ия кръг на плейофите в кипърското първенство. По същото време обаче лидерът в класирането Арис (Лимасол) се наложи с 2:0 над Аполон (Лимасол) и запази преднината си от 3 точки, тъй като вече има 71. За АПОЕЛ, който и на теория си гарантира участие в европейските турнири, поредни силни 90 минути изигра българският полузащитник Георги Костадинов.

В 14-ата минута АЕК откри резултата, след като Адам Гюрчо подаде отдясно на испанеца Пере Понс, който преодоля Вид Белец. След получения гол АПОЕЛ опита да реагира мигновено и в 19-ата минута реферът свири за дузпа след намесата на ВАР при нарушението на Ненад Томович срещу грузинеца Квилитая. Потърпевшият изпълни, вратарят Кенан Пирич улови, но съдията правилно даде повторение, тъй като Понс беше в наказателното поле преди изпълнението на дузпата. АПОЕЛ смени изпълнителя, а Маркиньос не пропусна този път.

След почивката старши треньорът на АЕК Хосе Луис Олтра извади голмайстора си Иван Тричковски, който беше тотално обезличен от Костадинов, и пусна Рафаел Лопеш. Но в 54-ата минута домакините обърнаха развоя на мача, след като Маркиньос центрира от свободен удар и Лаша Двали отклони топката във вратата на Пирич.

До края на мача АПОЕЛ имаше една възможност да вкара трети гол, докато гостите на два пъти можеха да изравнят. В 73-ата минута унгарецът Гюрчо беше отказан от чудесното спасяване на Белец, а 7 минути след това Костадинов измъкна топката от крака на подготвящия се да стреля от 8-9 метра Рафа Лопеш. /БТА