Реферът Антон Генов бе избран за съдия номер 1 на България за 2010 година. Призът му бе присъден от Асоциацията на реферите в България. Голямата награда за ветеринаря от Габрово бе уникален меч, като призът ще бъде преходен. Негови подгласници са Станислав Тодоров и Ахмед Ахмед.

Победителят не присъства на церемонията, защото е в Лозана за мача от груповата фаза на Лига Европа между Лозана и Палермо.

За най-добър тъч-рефер бе определен Никола Джугански, който също не бе на церемонията, тъй като ще помага на Генов в Лозана. Негови подгласници станаха Николай Ангелов и Емил Вангелов. Призовете за най-прогресиращ рефер и асистент рефер отидоха съответно при Ивайло Стоянов и Иво Колев.

Специалната награда за „Най-добре представящ се международен съдия в мачове на УЕФА” спечели шуменецът Станислав Тодоров. Веселин Мишев взе същия приз, но в категорията за асистенти. Перничанинът Стефан Спасов също бе отличен със специална награда – „Най-добре изсвирени дерби мачове”.

За най-добра съдийка бе избрана Донка Желева – сестра на бившия национал и футболист на Литекс Живко Желев. Призовете за най-просперираща и най-грациозна съдийка взе Деница Крумова. Тъч-реферът Иван Вълчев бе избран за най-елегантен съдия.

Специалната награда за „Дългогодишен принос и заслуги към съдийството” отиде при Йордан Жежов. Наградата му бе връчена от бившия шеф на Профилигата Валентин Михов, който добави и лични 400 лева за един от най-именитите ни рефери.

Благороден жест решиха да направят водещите ни международни арбитри Станислав Тодоров и Николай Йорданов. Двамата решиха да дарят отпуснатата им парична помощ за възстановяване от Асоциацията на съдиите у нас на семейството на техен колега, загинал в катастрофа. В началото на 2009 година тъч-реферът Йордан Видов от Бургас се блъсна в бетонна колона. Парите бяха дарени на сестрата на загиналия – Гергана Видова, която е международна асистент-съдийка.