Adidas България е новият партньор на Аматьорската Мини Футболна Лига (АМФЛ). Немският концерн ще обезпечи провеждането на най-популярния футболен шампионат на малки вратички в София, осигурявайки му безспорно най-добрата спортна екипировка.

Футболната надпревара ще се проведе при отличните условия на коплекс “Грийнспорт”, който ще бъде изцяло преобразен с актуалните за сезона визии adipower Predator ® X. Всички фенове на adidas и на спорта ще се наслаждават на провокативната атмосфера на игрищата. Визиите ще вдъхновяват играчите да покажат най-добрите си способности на терена и да се преборят за купата на победителя.

Освен за длъжностните лица на турнира, adidas предвижда да раздаде многобройни награди и за състезателите. Новият партньор на АМФЛ ще осигури висококачествена футболна екипировка за всеки един от шампионите в различните дивизии, също така ще има и многобройни награди за призьорите в индивидуалните надпревари на АМФЛ. Разбира се, не са забравени и победителите в организираните от лигата и извън терена игри.Всяка една среща от новия сезон ще се играе със футболна топка „като за световно”, adidas speedcell.

За трите години от създаването си, в АМФЛ са се състезавали повече от 140 отбора, а броят на записаните играчи надхвърля 2500 души. Също така „Лигата”, чийто девиз е „Победа, но не на всяка цена”, разполага с уникална по рода си статистика, с каквато не могат да се похвалят дори и в „А група”.

Записването за новия сезон вече започна при огромен интерес от любителите на минифутбола не само в София, а и от страната, като вече дори има записан отбор и от Добрич и Вършец.

Желаещите да се впуснат в тази отлично организирана футболна надпревара могат да го направят на сайта на лигата www.amfl-bg.com не по-късно от 26-ти август.