Регионалният кръг от турнира „Аматьори срещат професионалисти" ще се проведе в Шумен от 4 до 6 юни. Организатори на футболната надпревара са „Ариана" и БФС, а победителят ще изиграе мач срещу актуалния шампион на България „Литекс". Шумен е петият град след Благоевград, Пловдив, Стара Загора и София, в който ще се проведе турнира. Предстои аматьорите на още пет града да премерят сили. Мачовете в Шумен ще се проведат на спортен комплекс „Шампион".

До момента 20 отбора са регистрирани, крайният срок, до който може да се запишат и други участници е 30 май. Условията за регистрация са такса от 5 лева, минималният брой състезатели е 6, от толкова е и титулярният състав. В отбора могат да се запишат и до 6 резерви. Право на участие нямат лица под 18-годишна възраст. Регистрация на отборите се прави на място на спортен комплекс "Шампион".

Регионалният победител ще бъде излъчен след мачове на принципа всеки срещу всеки, двубоите са с продължителност две полувремена по 15 минути. В турнира нямат право на участие футболисти, картотекирани в отбори от А, Б и В групите. „До момета в турнира участие взеха над 3000 души", обясни бранд мениджърът на „Ариана" Добрин Бакърджиев.

Всеки мач ще се ръководи от двама рефери, на турнира ще присъства и медицинско лице. „Турнирът е организиран изключително добре, мачовете играни до сега са на добро ниво", обясни Валентин Чакъров от БФС. Областният управител на Шумен Димитър Александров пожела успех на участниците и допълни, че се надява отбор от Шумен да достигне до финалната фаза на турнира.

Класиралите се на първо, второ и трето място от регионалния кръг ще получат награди, такива ще има и за най-добър голмайстор, спортсмен и на-добър състезател. Организаторите обещават много игри с публиката, а за шоуто ще се грижи актьорът Красимир Радков. Той заедно със старши треньора на националния отбор по футбол Станимир Стоилов са лицата на турнира „Аматьори срещат професионалисти".