Големият финал на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа 2011 ще се проведе на 15 и 16 септември, а терените в курортен комплекс „Албена” ще станат арена на дербитата между 24-те най-добри аматьорски отбора в България. 20 от 24 тима вече са ясни, след като бяха излъчени регионалните първенци и техните подгласници от полуфиналите в Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Русе, София, Варна, Шумен, Бургас, Димитровград и Монтана. До края на юли към шампионската компания ще се присъединят и отборите на първо и второ място в регионалните полуфинали за Габрово (28 и 29 юли, стадион „Христо Ботев”) и Велико Търново (21 и 22 юли, стадион „Локомотив”, Горна Оряховица).

Всички те ще се включат в битката за традиционнната голяма награда на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България – посещение на дерби от Европа по избор на шампионите. Със сигурност Каменица ФЕНкупа ще има нов национален шампион – миналогодишният N1, русенският Дунав, не се класира за финалите. В борбата са миналогодишните им подгласници от Клетката (София), както и завършилият на трето място тим на Еталон 05 от Монтана.

Началото на Големия финал ще бъде дадено с тегленето на специален жребий, който ще определи пътя на всеки от отборите към така желаната юбилейна ФЕНкупа. С ключова роля в него по традиция ще бъде големият приятел на Каменица ФЕНкупа Димитър Пенев, който е известен с „леката си ръка” и със сигурност ще донесе късмет на някои от участниците. Отборите ще играят първо в групова фаза, а след това – в директна елиминация до излъчването на най-достойните за първото място. Всички играчи от отборите финалисти ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, осигурени от партньора на турнира adidas.

Условията за всички финалисти ще са страхотни, такова ще е и футболното настроени по терените в Албена. По време на двата дни от финалната програма организаторите от „Каменица” АД и техните корпоративни партньори – adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe, са предвидили множество награди за публиката и феновете. Tомбола измежду имената на всички участници в игрите на официалния превозвач на Каменица ФЕНкупа 2012, Ford Moto-Pfohe, ще определи кой ще има възможността да гледа на живо мач от УЕФА Шампионска лига по футбол. Ще бъде спечелено още едно пътуване – един щастливец ще посети мач от английската Висша лига с помощта на GLOBUL. По традиция най-атрактивните на терените и около тях ще получат още много специални изненади.

Допълнителна информация и подробности не само за Големия финал, но и за цялото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа можете да намерите на страницата на турнира във facebook www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitzafanclub.com.