Етър и Черноморец Бургас направиха 0:0 в контрола пред около 1000 зрители на стадион „Ивайло”. Мачът в старопрестолния град се игра при летни температури /29 градуса/, които затрудниха действията на футболистите.

„Акулите” имаха подчертано превъзходство срещу родния тим на своя мениджър Красимир Балъков, но направиха поредица от пропуски. До почивката удари на Дуду и Фернандес бяха спасени от вратаря на домакините, а Марсио Нуно уцели страничната греда.

През второто полувреме черноморци излязоха с изцяло нова 11-орка. След седемесечно лечение на терена се завърна Пламен Крумов, който остави добри впечатления. И той, както и Георги Чиликов и Светлин Симеонов се озоваха в добри голови позиции, но не успяха да поразят мрежата. След последния съдийски сигнал на коректния мач публиката аплодира и двата отбора.

„Получи се полезна проверка. Изпълнихме целта си да видим в игра момчета, които по-рядко влизат в мачовете от шампионата. Етър игра концентрирано и прибрано. Явно домакините се стараеха да не получат гол и го постигнаха. Вече се срещаме в четвърта контрола с родния ми тим, в който виждам израстване. Явно треньорското ръководство и футболистите си вършат добре работата”, коментира след контролата Красимир Балъков.