Отборът на Ахелой спечели тазгодишните регионални финали на Каменица ФЕН Купа в Бургас. Вятърът и дъждът не успя да попречи на най-добрите бургаски отбори във финалния ден от турнира – мачовете бяха на много добро ниво, а финалния мач между Ахелой и Русокастро бе истинско зрелище. След множество положения и 1:1 в редовното време, двата отбора изпълниха дузпи, в които по-хладнокръвни бяха момчетата от Ахелой. Второто място остана за Русокастро, макар отличният им вратар Георги Желев да спаси поне 10 голови ситуации и два наказателни удара. И двата отбора се класираха за Големия финал през септември и ако се преборят с останалите 22 регионални първенци, ще грабнат тазгодишната грандиозна награда – билети за мач на европейски отбор по избор.

В малкия финал победата бе за Гларус срещу Черноморец Несебър след наказателни удари. Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на Палачите бе отличен като „Най-спортсменски отбор", отличилият се и на финала Георги Желев от Русокастро бе обявен за „Най-добър вратар", а „Най-атрактивен състезател" на Бургас стана Даниел Добрев от Черноморец Несебър. Легендата от САЩ 94 Златко Янков, който бе и скаут на Димитър Пенев в Бургас, селектира най-талантливите аматьори, които да подсилят Звездния отбор на Каменица. Избраните от Фара един полузащитник и един вратар ще се борят първо за оценката на Стратега, а после за победа срещу Златните момчета на България от Световното в САЩ ’94 на демонстративен мач в Сливен на 9 юли. С последните селектирани таланти от Бургас общият брой на играчите стана точно 20 – от градовете Габрово, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Русе, Шумен, Варна и Бургас.

Макар на четирите терена на стадион „Черноморец“ да се вкараха близо 300 гола, на Каменица ФЕН Купа бе интересно не само по време на мачовете – страстите в играта „Точен шут“ ескалираха с последното изпълнение във финалната серия. Никой от участниците не беше вкарал на два пъти, но последният в списъка Венци Гичев грабна голямата награда от 365 литра Каменица с два поредни „точни шута“.